CONTACTNLEN

Gert-Jan Elsen

partner

Gert-Jan is gespecialiseerd in het sanctierecht voor ondernemingen (ondernemingsstrafrecht en bestuurlijk boeterecht) en treedt regelmatig op voor beursgenoteerde bedrijven. Aandachtsgebieden daarbij zijn economisch strafrecht (waaronder milieustrafrecht en arbeidsomstandighedenrecht), corruptie, fraude, witwassen en zaken die voortvloeien uit complexe (industriële) bedrijfsongevallen. Tot zijn specialismen behoort ook het sanctierecht waar "de overheid" onderwerp van onderzoek is (strafrechtelijke vervolging van een provincie, gemeente of waterschap, geheimhoudingsschending door bestuurder, raadslid of ambtenaar). Daarnaast verleent hij bijstand bij integriteitsonderzoeken en adviseert hij bedrijven over compliance programma’s ter voorkoming van (betrokkenheid bij) strafbare feiten.

Gert-Jan is plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline en lid van de adviescommissie voor de opleiding First Responder bedrijfsnoodorganisatie van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening). Hij verzorgt onder meer onderwijs over economisch strafrecht voor het opleidingsinstituut voor de rechterlijke organisatie SSR en hij verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (ook in-house) op zijn vakgebied.

Gert-Jan is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten NVSA, de Vereniging voor Bestuursrecht VAR en de Vereniging voor Milieurecht VMR.

Zijn optreden is gewaardeerd in de Legal 500 en Who’s who legal.

Publicaties

De geheimhoudingsregeling op de schop | Gst. 2020/154, afl. 7515/7516, pp. 771-779.

Actie tegen Belastingdienst is vooral bedoeld voor de bühne | NRC, 22 juni 2020, Opinie.

Meer publicaties

Klik hier voor de door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gestelde bekendmaking van de registratie van rechtsgebieden.