CONTACTNLEN

Yvo Amar

partner

Yvo adviseert over en vertegenwoordigt cliënten bij alle aspecten van het sanctierecht en exportcontrole, en daaraan gerelateerd bestuursrecht, strafrecht en contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Yvo adviseert ook veel over aanpalende financiële regelgeving, zoals anti-witwasregelgeving, anti-corruptieregelgeving en financieel toezichtsrecht.

Yvo heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het opzetten en implementeren van complianceprogramma's, transactieadvies, het geven van training, en het voeren van bestuursrechtelijke, strafrechtelijke en civiele procedures, het uitvoeren van interne onderzoeken en het bijstaan van cliënten in megazaken aangebracht door autoriteiten in Nederland en het buitenland (VS, VK, Azië en EU). Yvo spreekt regelmatig op conferenties op het gebied van sanctierecht en exportcontrole en publiceert in vakliteratuur, in kranten en in tijdschriften. Yvo maakte onderdeel uit van de eerste Nederlandse Handelsmissie naar Iran, onder leiding van Minister H. Kamp in 2015. In 2017 is Yvo door het toonaangevende online tijdschrift WorldECR verkozen tot wereldwijd Young Practitioner of the Year op het gebied van sanctierecht en exportcontrole.

Cliënten waarderen Yvo vanwege zijn duidelijke juridische analyses, zijn brede kennis van het recht en zijn toegankelijkheid en toewijding aan de cliënt.